Algemene voorwaarden

Artikel 1: Algemeen

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten die Taarten van Kris levert.

Door een bestelling te plaatsen via internet of anderszins gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Taarten van Kris.

 

Artikel 2: Bestellen

Bestellen kan in principe 24 uur per dag, 7 dagen in de week, via de website. Taarten en/of cupcakes dienen minimaal twee weken van te voren te worden besteld. Een kortere besteltermijn is alleen mogelijk als de agenda dit toe laat. Een opgegeven datum is in principe bindend. Uw bestelling verplaatsen kan alleen als de agenda dit toelaat. Neem hiervoor contact op met Taarten van Kris.

 

Artikel 3: Betaling

Elke bestelling dient vooraf betaald te worden. Een bestelling is definitief wanneer dit door Taarten van Kris is bevestigd. Mocht de betaling niet op tijd zijn voldaan, zal er niet worden gestart met de voorbereidingen en behoudt Taarten van Kris het recht om wijzigen aan te brengen of de opdracht te weigeren.   Houdt er rekening mee dat er bij annulering kosten in rekening gebracht kunnen worden, ook als de bestelling nog niet betaald is. Er wordt namelijk tijd voor u gereserveerd en er worden inkopen voor uw bestelling gedaan. Voor meer informatie over annuleren, zie Artikel 4.

Artikel 3.1: Betaling workshops en kinderfeestjes

Elke reservering dient vooraf betaald te worden. Een workshop of kinderfeestje kunt u boeken via onze webshop. Wanneer dit om welke reden dan ook niet lukt, ontvangt u een factuur. De betaling moet binnen 8 dagen na het ontvangen van de factuur voldaan zijn. Een reservering is definitief wanneer dit door Taarten van Kris is bevestigd. Mocht de betaling niet op tijd zijn voldaan, zal er niet worden gestart met de voorbereidingen en behoudt Taarten van Kris het recht om wijzigingen aan te brengen of de workshop / het kinderfeestje te annuleren.

 

Artikel 4: Annuleren

Wanneer u een bestelling plaatst,  gaat u akkoord met een betalingsplicht. In principe is uw bestelling pas definitief wanneer de betaling volledig is voldaan. Mocht u uw bestelling willen annuleren, dan kan het zijn dat hier annuleringskosten voor in rekening worden gebracht. Dit in verband met reeds gemaakte kosten en het gereserveerd houden van de gewenste leverdatum. Er gelden andere regels voor het annuleren van bruidstaarten en bestellingen vanaf 50 personen. Bekijk hieronder de restitutieschema’s.

Restitutie bestellingen 0-49 personen:

Binnen 0-7 dagen vóór de leverdatum                       Geen restitutie meer mogelijk

Binnen 8-13 dagen vóór de leverdatum                     50% restitutie van de totale kosten

Binnen 14-21 dagen vóór de leverdatum                   75% restitutie van de totale kosten

Binnen 22 of meer dagen vóór de leverdatum          100% restitutie van de totale kosten


Restitutie bestellingen vanaf 50 personen:

Binnen 0-13 dagen vóór de leverdatum                     Geen restitutie meer mogelijk

Binnen 14-21 dagen vóór de leverdatum                   50% restitutie van de totale kosten

Binnen 22-29 dagen vóór de leverdatum                   75% restitutie van de totale kosten

Binnen 30 of meer dagen vóór de leverdatum          100% restitutie van de totale kosten


Restitutie bruidstaarten / trouworders:

Binnen 0-31 dagen vóór de trouwdatum                    Geen restitutie meer mogelijk

Binnen 32-63 dagen vóór de trouwdatum                  25% restitutie van de totale kosten

Binnen 64-95 dagen vóór de trouwdatum                  50% restitutie van de totale kosten

Binnen 96-126 dagen vóór de trouwdatum                75% restitutie van de totale kosten

Binnen 127 of meer dagen vóór de trouwdatum       100% restitutie van de totale kosten


Artikel 4.1: Annuleren bruidstaart / trouworder of ontbinding van mondelinge overeenkomst.

Afzien van mondelinge overeenkomst na kennismakingsgesprek (trouworders):
Na het kennismakingsgesprek ontvangt u van ons de gespecificeerde overeenkomst. Deze overeenkomst blijft een week geldig, gedurende deze week blijft de gewenste leverdatum voor u gereserveerd. Binnen deze week kunt u de overeenkomst kosteloos ontbinden.

Indien u als bruidspaar wilt afzien van de mondelinge overeenkomst, overeengekomen tijdens het kennismakingsgesprek, dan kunt u binnen 8 dagen contact opnemen met Taarten van Kris per e-mail of via Whats-app. U ontvangt hierna een formulier om de overeenkomst te ontbinden. Let op: na 8 dagen moet de overeenkomst betaald zijn en kunt u de overeenkomst niet meer kosteloos ontbinden. Hierna behouden wij ons het recht bovenstaande restitutieregels voor bruidstaarten / trouworders aan te houden en brengen hierbij kosten in rekening. Wanneer uw order na 8 dagen niet betaald is, behoudt Taarten van Kris het recht om de overeenkomst te vernietigen en de gereserveerde datum weer beschikbaar te maken voor andere bruidsparen.

 

Kosten bij geen overeenkomst na kennismakingsgesprek (trouworders):

Een bespreking kost €25,00 en wordt direct betaald tijdens het vastleggen van de afspraak. Indien er geen bestelling / overeenkomst volgt na dit gesprek dan vergoedt dit bedrag de reeds gemaakte kosten en uren. (Bij trouworders / overeenkomsten wordt €25,00 in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur.)

Bruidstaart annuleren:
Indien u uw bruidstaart al heeft betaald en wilt annuleren, dan is dit alleen mogelijk door contact op te nemen met Taarten van Kris via e-mail of Whats-app. U ontvangt hierna een formulier om de overeenkomst te ontbinden. Houdt er rekening mee dat er annuleringskosten in rekening kunnen worden gebracht. Wij houden ons aan bovenstaand schema, ongeacht de omstandigheden. Mocht u recht hebben op restitutie, dan wordt dit teruggestort naar het bij ons bekende rekeningnummer. Dit kan echter nooit meer zijn als het bedrag voor de opdracht overeengekomen. In tijden van het COVID-19 virus, zijn wij bereid uw order gratis te verplaatsen naar een nieuwe, door u gekozen, datum (mits onze agenda dit toelaat).

 

Artikel 4.2 Annulering workshops en kinderfeestjes

Bij annulering van de workshop tot 4 weken voor de datum krijgt u 100% retour, tot 3 weken voor de datum krijgt u 75% retour, tot 2 weken voor de datum krijgt u 50% retour, tot 1 week voor de datum 25% retour. In de laatste week is er helaas geen restitutie meer mogelijk in verband met de gemaakte kosten.

Let op: bij workshops op inschrijving (bij een datum bepaald door Taarten van Kris), geen recht op restitutie.

Artikel 4.3: Annulering door Taarten van Kris

Taarten van Kris is een eenmanszaak. Bij ziekte, familieomstandigheden of andere zwaarwegende privé-aangelegenheden waardoor een opdracht niet door kan gaan, wordt u zo snel mogelijk geïnformeerd. In overleg met de klant kijken we wat er eventueel geregeld kan worden. Het kan voorkomen dat een bestelling geannuleerd moet worden. In dit geval zal er een restitutie van het al door u betaalde bedrag plaatsvinden. Dit wordt teruggestort naar het bij ons bekende rekeningnummer. Dit kan echter nooit meer zijn als het bedrag voor de opdracht overeengekomen.

 

Artikel 5: Bruidstaarten
Na het kennismakingsgesprek ontvangt u van ons de gespecificeerde overeenkomst. Deze overeenkomst blijft een week geldig, gedurende deze week blijft de gewenste leverdatum voor u gereserveerd. Binnen deze week kunt u de overeenkomst kosteloos ontbinden.

De bezorging van uw bruidstaart / trouworder wordt door ons verzorgd. Wij dragen het risico voor het verzorgen en bezorgen van uw bruidstaart / trouworder. Taarten van Kris is niet verantwoordelijk voor beschadigingen aan de geleverde producten nadat deze zijn afgeleverd op de afgesproken locatie. Taarten van Kris is niet verantwoordelijk voor de handels- en verwerkingswijze van de feestlocatie.
Bij bezorging op een feestlocatie dient u de locatie er van op de hoogte te stellen dat u de bruidstaart door ons laat bezorgen. Hierbij geeft u ook de afgesproken tijd, overeengekomen met Taarten van Kris, door. Mocht deze tijd niet uitkomen, dan neemt u tijdig contact op met Taarten van Kris om een nieuw bezorgtijdstip vast te leggen. Indien de bruidstaart op uw locatie niet in een koeling gezet kan worden, dan valt dit niet onder het risico van Taarten van Kris of de feestlocatie, maar onder het risico van het bruidspaar.

Bruidstaarten / trouworders kunnen altijd bezorgd worden. Binnen een straal van 20km (gemeten vanaf Hogeweg 13 in Zeeland N-Br) betaald u geen reiskosten. Buiten dit gebied (gemeten vanaf Hogeweg 13 in Zeeland N-Br) geldt een kilometer vergoeding van €0,75 cent per gereden kilometer (heen en terug).
Als er aanpassingen rondom de trouworder gewenst zijn, dan kan dit doorgegeven worden. Tot uiterlijk twee maanden voor de datum kunnen er dingen aangepast worden, hierna is het helaas niet meer mogelijk om veranderingen in de overeenkomst aan te brengen. Aanpassingen kunnen extra kosten met zich mee brengen en dit kan dus consequenties hebben voor de totale prijs.
Indien u uw bruidstaart wilt annuleren, dan is dit alleen mogelijk door contact op te nemen met Taarten van Kris via e-mail of Whats-app. U ontvangt hierna een formulier om de overeenkomst te ontbinden. Houdt er rekening mee dat er annuleringskosten in rekening kunnen worden gebracht. Wij houden ons aan bovenstaand schema, ongeacht de omstandigheden. Mocht u recht hebben op restitutie, dan wordt dit teruggestort naar het bij ons bekende rekeningnummer. Dit kan echter nooit meer zijn als het bedrag voor de opdracht overeengekomen. In tijden van het COVID-19 virus, zijn wij bereid uw order gratis te verplaatsen naar een nieuwe, door u gekozen, datum (mits onze agenda dit toelaat).

 

Artikel 6: Wijzigingen

Als er aanpassingen rondom de uw bestelling (basistaarten, cupcakes, workshops en kinderfeestjes) gewenst zijn kan dit doorgegeven worden. Tot uiterlijk 1 week voor de datum kunnen er dingen aangepast worden, hierna is het helaas niet meer mogelijk om veranderingen in de overeenkomst aan te brengen. Aanpassingen kunnen extra kosten met zich mee brengen en dit kan dus consequenties hebben voor de totale prijs.

Artikel 6.1: Wijzigingen bruidstaart

Als er aanpassingen rondom de bruidstaart gewenst zijn kan dit doorgegeven worden. Tot uiterlijk twee maanden voor de leverdatum kunnen er dingen aangepast worden wat betreft het uiterlijk van uw bruidstaart en/of cupcakes / klein gebak, hierna is het helaas niet meer mogelijk om veranderingen in de overeenkomst aan te brengen. Het aantal personen van de bestelling kan tot 2 weken voor de leverdatum alleen naar boven worden aangepast, verder kunnen er binnen de laatste maand voor de leverdatum geen wijzigingen meer worden doorgegeven. Aanpassingen kunnen extra kosten met zich mee brengen en dit kan dus consequenties hebben voor de totaalprijs.

 

Artikel 7: Aansprakelijkheid

Taarten van Kris is niet aansprakelijk voor enige schade, letselschade (denk aan allergieën) en schade aan goederen. Taarten van Kris is alleen aansprakelijk voor schade, veroorzaakt door bewuste roekeloosheid van Taarten van Kris. Bruidstaarten worden bezorgd. Taarten van Kris is niet verantwoordelijk voor beschadigingen aan de geleverde producten nadat deze zijn opgehaald of afgeleverd op de afgesproken locatie.

Artikel 8: Afhalen
Bestellingen dienen zelf opgehaald te worden in Zeeland (N-Br), bezorgen is alleen mogelijk bij hoge uitzondering en bij bruidstaarten. Buiten de gemeente Landerd worden reiskosten in rekening gebracht van €0,75 cent per gereden km (heen en terug). De bezorging is inbegrepen bij bruidstaarten. Bij het afhalen is het vervoer van de taart op eigen risico. Taarten van Kris is niet verantwoordelijk voor leverings-, of communicatieproblemen veroorzaakt door verkeerd doorgegeven informatie.
Artikel 8.1: Afgesproken afhaaltijd
Afhalen kan tot 15 minuten vóór en 15 minuten ná de afgesproken tijd. Wanneer de afgesproken tijd onverwachts toch niet uitkomt, laat dit dan tijdig weten. Wanneer u niets laat weten en meer dan 15 minuten te laat komt, behoudt Taarten van Kris het recht om naar eventuele andere afspraken te gaan en uw taart te vernietigen zonder recht op restitutie. Taarten van Kris zal altijd contact met u proberen op te nemen wanneer u te laat bent. Helaas hebben we deze regel moeten maken.

 

Artikel 9: Workshops en kinderfeestjes

Voor alle workshops  geldt een minimum aantal deelnemers van 4 personen. De workshops vinden plaats in de bakkerij van Taarten van Kris aan de Hogeweg 13 in Zeeland. De workshops met een eigen groep (9 personen of meer) zijn altijd op locatie (bij u thuis). Binnen een straal van 10km betaald u geen reiskosten. Buiten dit gebied  (gemeten vanaf Hogeweg 13 in Zeeland N-Br) geldt een kilometer vergoeding van €0,75 cent per gereden kilometer (heen en terug). Voor alle kinderfeestjes  geldt een minimum aantal deelnemers van 5 personen. De kinderfeestjes vinden plaats in de bakkerij van Taarten van Kris aan de Hogeweg 13 in Zeeland. Mocht u met 13 of meer kinderen een feestje willen boeken, dan is de bakkerij helaas te klein en zijn de feestjes altijd op locatie (bij u thuis). Binnen een straal van 10km betaald u geen reiskosten. Buiten dit gebied (gemeten vanaf Hogeweg 13 in Zeeland N-Br) geldt een kilometer vergoeding van €0,75 cent per gereden kilometer (heen en terug).

Workshops op inschrijving worden gegeven in de bakkerij van Taarten van Kris en hiervoor geldt een maximum van 8 personen. Taarten van Kris legt de datum vast en u kunt inschrijven vanaf 1 persoon.

 

Artikel 10: Ontwerpen

Taarten en/of cupcakes worden alleen op bestelling gemaakt. Taarten van Kris heeft niets op voorraad. Een aangeleverde foto wordt door Taarten van Kris gebruikt ter inspiratie. Een taart zal nooit 1 op 1 worden nagemaakt en kan dus afwijken van uw voorbeeld. Taarten van Kris behoudt zich het recht om wijzigingen aan te brengen in uw ontwerp wanneer dit noodzakelijk is, een beter eindresultaat blijkt te geven, wanneer het technisch anders niet uitvoerbaar blijkt te zijn, of materialen of ingrediënten niet op tijd geleverd zijn. Uiteraard is dit niet de insteek en zal Taarten van Kris altijd streven naar de verwachting van de klant. 
Hoewel onze voorkeur nadrukkelijk uitgaat naar het gebruik van nep- of suikerbloemen is het, wanneer u dit wenst, ook mogelijk om verse bloemen op uw (bruids)taart te verwerken.
Wij wijzen u echter op de risico's. Verse bloemen zijn bespoten en kunnen beestjes bevatten.
Verse bloemen dient u bij voorkeur zelf aan te (laten) leveren. Wij zullen de bloemen met de uiterste voorzichtigheid en zo veilig mogelijk op de taart verwerken. Wij maken hierbij gebruik van floral-tape, flower-picks en safety seal. Taarten van Kris is echter niet aansprakelijk voor gevolgen veroorzaakt door het gebruik van verse bloemen op een (bruids)taart.

 

Artikel 11: Prijzen

De prijzen op de site zijn inclusief BTW. De prijzen op de site kunnen afwijken van de prijzen in de offerte / overeenkomst. Dit kan te maken hebben met verschillende vullingen, taartdecoraties, etc. De prijzen die in de offerte staan, zijn de prijzen waar u vanuit mag gaan. Typfouten voorbehouden.

 

Artikel 12: Huur en borg

Het is mogelijk om, voor de presentatie van uw bestelling, taartplateaus en/of schalen te huren bij Taarten van Kris. De huur hiervoor bedraagt 5,- per item per bestelling. Voor de plateaus en/of schalen dient hiernaast een borg van €50,00 per item betaald te worden. Gehuurde schalen, taartplateaus en ander presentatiemateriaal dienen schoon en in goede staat te worden geretourneerd. Wanneer alles in orde blijkt te zijn zal de betaalde borg door Taarten van Kris direct worden geretourneerd per bank.
Wanneer schalen, taartplateaus en ander presentatiemateriaal niet schoon worden geretourneerd worden hiervoor 10,- schoonmaakkosten per item in mindering gebracht op de borg. Zolang schalen, taartplateaus en ander presentatiemateriaal niet worden geretourneerd wordt de gehele borg ingehouden. Taarten van Kris gaat u niet nabellen om te vragen wanneer u het gehuurde materiaal terug komt brengen en vertrouwd erop dat u zelf zorg draagt voor het retourneren van onze spullen. Wanneer een plateau en/of schaal kapot en/of beschadigd wordt geretourneerd zal een bedrag worden ingehouden op de borg ter compensatie van reparatiekosten en/of vervanging van het item. Beoordeling hiervan geschied door Taarten van Kris

 

Artikel 13: Klachten

Onze taarten worden met de grootst mogelijke zorg bereid en gedecoreerd. Mocht u echter toch niet tevreden zijn, bewaart u dan een gedeelte van het geleverde product en meldt uw

klacht binnen 24 uur, zodat Taarten van Kris uw klacht kan beoordelen en tot een passende oplossing kan komen. Klachten die na 48 uur na ophalen/bezorgen worden ingediend, kunnen niet in  behandeling worden genomen. Taarten van Kris is niet verantwoordelijk voor het vervoer van de taart of de condities waarbij de taart bewaard wordt thuis of op locatie.

 

Artikel 14: Privacy

Taarten van Kris gaat zorgvuldig met de privacy van de klant om. Taarten van Kris garandeert de klant dat persoonlijke informatie vertrouwelijk behandeld wordt. We gebruiken de gegevens van de klant om de bestelling zo zorgvuldig mogelijk af te handelen.